Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Folkové prázdniny jsou v plném proudu
Folkové prázdniny jsou v plném proudu PDF Tisk Email
Úterý, 28 Červenec 2015 06:52

Skutečné prázdniny začaly o víkendu v Náměšti. Prostory renesančního zámku a města Náměšť budou celý týden okupovat příznivci mezinárodního hudebního festivalu, který již 30 let nese název Folkové prázdniny a který společnost ČEZ dlouhodobě podporuje. Vedle poslechu toho nejzajímavějšího z oblasti world music, moderního jazzu a folku české i zahraniční produkce a účasti na výtvarných či textových dílnách měli návštěvníci možnost o víkendu pomoci svým vlastním pohybem dobré věci. Šlápnutím do pedálů speciálních kol Nadace ČEZ pomohli Domácímu hospici Vysočina a Domovu bez zámku.

Na festival dorazilo dobročinné kolo v rámci charitativní akce Nadace ČEZ Pomáhej pohybem. „Na našem speciálním kole se vydaná energie a sportovní výkony přetváří ve finanční podporu neziskovým organizacím,“ sdělila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková. V neděli na něm v zámeckém areálu měli zájemci možnost strávit vždy jednu minutu. „Mile nás překvapil zájem návštěvníků, kteří šlapali, co jim síly stačily. Je vidět, že pohyb pro dobrou věc táhne, pedály našich kol se nezastavily ani na chvíli,“ dodala Michaela Žemličková.

Festival Folkové prázdniny nejsou jen večerní koncerty na zámeckém nádvoří. Vedle nich láká návštěvníky i na výtvarné, taneční a textové workshopy, dílny pro děti a poslech amatérských muzikantů. Někteří si kromě těchto zážitků odnesli také dobrý pocit za to, že pomohli potřebným. Díky jejich sportovním výkonům si Domácí hospic Vysočina a Domov bez zámku odvezly pomoc v celkové výši 100 202 koruny.

Jana Štefánková