Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Ředitelka ROP se přijela podívat na projekty
Ředitelka ROP se přijela podívat na projekty PDF Tisk Email
Sobota, 25 Červenec 2015 07:25

Dnes 22. července navštívila Třebíč ředitelka Úřadu Regionální rady (ÚRR) Jihovýchod Marta Valešová společně s Erikou Šteflovou, vedoucí jihlavské pobočky ÚRR ROP (Regionální operační program) Jihovýchod.

Po přijetí starostou města Pavlem Janatou potom za doprovodu radní Marie Černé a vedoucí odboru rozvoje Dagmar Pacalové navštívily několik projektů, spolufinancovaných z ROP Jihovýchod -  veřejná prostranství v Borovině, Alternátor, přestupní terminál, TouristPoint v Národním domě a nahlédly i do galerie FRANTA.

Obě dámy se zájmem poslouchaly výkladu průvodce při prohlídce ekotechnického centra Alternátor a přivítaly naučné programy pro místní i mimotřebíčské školy. Na přestupním terminálu návštěvnice zaujala celková proměna nádraží i zdařilá architektonická podoba, včetně příjemného zázemí pro cestující. Další zastávkou v Třebíči byly prostory TouristPointu a galerie FRANTA.

„Třebíč je naší vlajkovou lodí v celé oblasti Regionálního operačního programu Jihovýchod. Tady je jasně vidět, že vynaložené evropské peníze jsou velmi dobře veřejně využity,“ kvitovala investice Marta Valešová.

Kromě navštívených projektů město Třebíč využilo tento program ještě na spolufinancování výstavby hřiště u ZŠ Týnská, obnoveného průchodu k bazilice sv. Prokopa, rekonstrukce domu Seligmana Bauera v Židech, rekonstrukce částí Předzámčí v areálu zámku, výstavby tělocvičny na ZŠ Václavské náměstí i vybudování rozhledny na Pekelném kopci.

Irini Martakidisová