Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Třebíč: kolaps dopravy a drobná vylepšení
Třebíč: kolaps dopravy a drobná vylepšení PDF Tisk Email
Pátek, 17 Červenec 2015 06:43

Dopravní omezení na Lidické ulici

Odbor dopravy a komunálních služeb Městského úřadu Třebíč upozorňuje občany, že od čtvrtka 16. července dojde k dopravnímu omezení místní komunikace na ulici Lidická před domy č. p. 837 – 841. Důvodem omezení je provádění prací na revitalizaci bytového domu, umístění stavebního materiálu, kontejneru a lešení. Termín omezení je plánovaný až do 15. října 2015.

Hřiště na Tkalcovské je opraveno

Odbor dopravy a komunálních služeb Městského úřadu v Třebíči nechal kompletně opravit hřiště za panelovým domem v Tkalcovské ulici. Oprava byla provedena na základě požadavku obyvatel domu.

„Nechali jsme odtěžit část zeminy z plochy hřiště a očistit dlažbu pod oplocením od naplavené hlíny. Na plochu hřiště byly následně položeny dvě vrstvy materiálu. Nejdříve drenážní vrstva štěrku a následně vrstva prosívky. Obě vrstvy byly postupně zhutněny. V dohledné době také natřeme dřevěné hrazení plotu,“ popsal proběh opravy vedoucí oddělení komunálních služeb Vítězslav Kunst a dodal, že stráň na severní straně hřiště se dočkala zpevnění zatravňovacími dlaždicemi, aby se omezilo splavování zeminy na plochu hřiště. Celková cena za opravu povrchu hřiště je 47 tisíc bez DPH.

Po schodech ze Smrtelné se bude chodit lépe

Pracovníci Odboru dopravy a komunálních služeb nechali opravit schodiště ze Smrtelné ulice do Tyršových sadů. „Nejdříve jsme odstranili horní vrstvy stupňů schodiště, které byly velmi poškozené a uvolněný beton z podstupnic. Ten jsme nahradili kvalitním betonem, finální povrch pak speciální stěrkovou hmotou pro exteriéry. Povrch stupňů schodiště pak tvoří asfaltový nátěr s jemnou drtí. Následně jsme ukotvili poškozené úhelníky,“ popsal opravu schodiště vedoucí odboru Aleš Kratina a dodal, že jde o kvalitně, jednoduše a účelně, nicméně ekonomicky provedenou opravu.

Irini Martakidisová