Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Jak se randí na kole
Jak se randí na kole PDF Tisk Email
Úterý, 07 Červenec 2015 16:25

Zajímá vás, jak se Dánové vypořádávají na kole se sněhem a deštěm? Jak si z kol dokážou snadno udělat třeba kočárek nebo zmrzlinový stánek? Jak na kole rozváží poštu, demonstrují nebo randí? Potom se přijďte podívat na venkovní výstavu Město v pohybu.

Fotografie dánského fotografa, filmaře a odborníka na městskou mobilitu, Mikaela Colville-Andersena budou v Třebíči na Karlově náměstí vystaveny od 10. do 20. července. Výstava přináší to nejlepší z čtyřleté dokumentace cyklistické kultury v Kodani. Jedná se o 27 panelů s velkoplošným potiskem a městu byla výstava bezplatně poskytnuta Krajem Vysočina.

Na padesáti fotografiích zachycuje autor nejrůznější aspekty každodenního života na kole ve Městě cyklistů, jak je Kodaň někdy nazývána. Michael Colville-Andersen, známý také jako cyklistický velvyslanec Dánského království, cestuje po celém světě a setkává se s politiky na státní i obecní úrovni. Zároveň je poradcem měst v problematice rozvoje cyklistické infrastruktury a podílí se na kampaních zaměřených na propagaci cyklistiky u široké veřejnosti, aby cyklistika nebyla vnímána pouze jako koníček pro sportovní nadšence, ale také jako součást každodenního života.

Irini Martakidisová