Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Z revitalizace Karlova náměstí nebude nic?
Z revitalizace Karlova náměstí nebude nic? PDF Tisk Email
Pondělí, 22 Červen 2015 07:50

Příští pondělí začne rekonstrukce kanalizace na Karlově náměstí, včetně Jejkovské a Jihlavské brány. Rekonstrukce je podle starosty Pavla Janaty (KDU-ČSL) přípravnou fází revitalizace Karlova náměstí a bude probíhat ve čtyřech etapách. Konec prací předpokládá investor 15. listopadu 2015. Zhotovitelem prací bude SYNER VHS Vysočina.

„Na Karlovo náměstí nebude zajíždět Městská autobusová doprava. Investor předpokládá vyloučení MAD během první a druhé etapy. Průběh třetí a čtvrté etapy bude stanoven podle aktuálního vývoje prací. Náhradními zastávkami pro MAD v době rekonstrukce bude parkoviště u autobusového nádraží na ulici V. Nezvala a parkoviště u pošty na ulici Smila Osovského. První tři etapy rekonstrukce budou probíhat v termínu od 29. června do 12. října.“ Vysvětlil omezení dopravy vedoucí odboru dopravy a komunálních služeb Aleš Kratina.

 

Rekonstrukce kanalizace na náměstí se bude dotýkat nejenom všech občanů Třebíče. Jelikož bude probíhat po celé letní prázdniny, dotkne se také turistů a návštěvníků našeho města.

V následujících dvou letech se počítá s rekonstrukcí dalších sítí, uložených pod povrchem. „Nepočítáme s tím, že by rekonstrukce sítí byla v kolizi s připravovanou revitalizací Karlova náměstí,“ tvrdil Janata. Nepřímo tak přiznává, že revitalizace Karlova náměstí bude pouze v omezeném rozsahu, sliby z volebního programu a z programového prohlášení rady města zůstanou z velké části jen na papíře.

O situaci letošní situaci informovalo Město i Svazek obcí VAK ve čtvrtek občany i podnikatele na informativní schůzce. Jeden z účastníků neskrýval zklamání. „Po revitalizaci se náměstí v podstatě nezmění. Zůstane zde parkoviště i zastávky autobusů. Snad přibude jen kašna, možná se jinak zadláždí, dlažba pamatuje Hitlera. To je kosmetická změna,“ zlobí se podnikatel.

František Ryneš

 

Aktualizováno Pondělí, 22 Červen 2015 08:05