Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Nad Zámkem vznikne kondominium
Nad Zámkem vznikne kondominium PDF Tisk Email
Pátek, 19 Červen 2015 06:01

Rada města Třebíče doporučila zastupitelstvu, aby schválilo prodej více než půlhektarového pozemku Nad Zámkem akciové společnosti IFRE. Na pozemku, který sousedí s parkovištěm pro turisty pod restaurací Lihovar, se nachází barokní sýpka a stodola. Budovy byly dříve hospodářským zařízením třebíčského zámku.

Jediným akcionářem této akciovky podle starosty města Pavla Janaty (KDU-ČSL) je jednašedesátiletý podnikatel Ing. František Vágner. Dříve pracoval ve vedoucí funkci na JE Dukovany, poté zprivatizoval část činností a založil úspěšnou společnost Envinet. Její činnost, speciální měření, se brzy rozšířila daleko z oblasti Třebíčska. Nedávno František Vágner společnost prodal zahraničnímu zájemci a nyní zřejmě hledá investiční příležitosti.

Nad Zámkem chce ve dvou až třech etapách vybudovat víceúčelové kondominium, kde najdou útočiště například začínající podnikatelé. V první etapě, která se uskuteční v roce 2017, chce historicky cennou sýpku přestavět na centrum volnočasových aktivit. O rok později realizuje druhou etapu, přestavbu stodoly na bytové jednotky. „Možná bude následovat třetí etapa, pokračování bytové výstavby,“ ozřejmil plány investora starosta Janata.

Vágner bude muset splnit tvrdé podmínky výběrového řízení. Třeba zachovat parkoviště pro turisty a dočasně strpět stávající psí útulek.

František Ryneš