Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Oční centrum s přístrojem od Rotary klubu
Oční centrum s přístrojem od Rotary klubu PDF Tisk Email
Čtvrtek, 18 Červen 2015 21:36

Třebíčské oční centrum je všeobecná oční ambulance pro dospělé a specializovaná dětská ortoptická ambulance, které poskytuje komplexní péči o zrak pro celou rodinu. Zabývá se diagnostikou a léčbou širokého spektra očních chorob. Od 1. dubna 2015 byla rozšířena o specializovanou dětskou ortoptickou ambulanci, specializující se na screening, diagnostiku, plánování a vedení terapie šilhání, tupozrakosti a dalších poruch funkcí vidění. Pod vedením lékařek Marie a Petry Kousalíkových navazuje na mnohaletou tradici ortoptické ambulance v Třebíči.

Jako jediná ambulance v kraji Vysočina nabízí diagnostiku očních refrakčních vad ručním přístrojem, který je výborným pomocníkem při diagnostice refrakčních vad již u velmi malých dětí od 1 roku, u dětí i dospělých pacientů s tělesným či mentálním hendikepem. Přístroj byl ortoptické ambulanci laskavě zapůjče Rotary klubem Třebíč. Peníze na zakoupení přístroje byly získány z charitativních vánočních koncertů Rotary klubu, z koncertu ve tmě, s přispěním parnerského Rotary klubu z Rothenburgu v Německu a také Nadace Rotary.

V rámci komplexnosti péče o dětské pacienty je od 8. června 2015 otevřena cvičebna, kde budou dětští pacienti pod vedením zkušených sester cvičit binokulární vidění. Všeobecná oční ambulance pro dospělé a specializovaná dětská ortoptická ambulance je umístěna v budově Polikliniky Vltavínská v městské části Horka-Domky. Ortoptická a pleoptická cvičebna nedaleko ambulance ve vedlejší budově Zubní Polikliniky.

Jaroslav Šmarda