Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Potkani řádí na městě
Potkani řádí na městě PDF Tisk Email
Pondělí, 08 Červen 2015 00:00

Kvůli potkanům se propadal chodník

V uplynulých dnech opravili pracovníci odboru dopravy a komunálních služeb oplocení svahu v ulici Na Svahu a chodník na Karlově náměstí. Ten se propadal kvůli potkanům, kteří si v konstrukční vrstvě prohrabali chodbičky.

„Dostali jsme upozornění od občanů města, že oplocení svahu v ulici Na Svahu je poškozené a nebezpečné. Demontovali jsme silně poškozenou původní konstrukci a nahradili ji novým, poplastovaným pletivem na ocelových sloupcích. Původní konstrukci jsme demontovali v celém rozsahu. Plochy po demontáži jsme upravili a oseli trávou,“ popsal úpravy vedoucí odboru dopravy a komunálních služeb Aleš Kratina.

„Na Karlově náměstí se na jednom místě již propadl povrch. Ten jsme odtěžili a odkopali podkladní vrstvu. Přitom jsme zjistili, že problém způsobili potkani. Navezli jsme na místo štěrkovou drť, udusali ji a položili kari sítě. Vše jsme zalili betonem, obnovili asfaltový kryt a upravili dlažbu,“ řekl Kratina a dodal, že důvodem těchto opatření je nejenom oprava, ale také zamezení dalšího propadání.

Irini Martakidisová