Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Mladí diskutují o médiích
Mladí diskutují o médiích PDF Tisk Email
Pátek, 05 Červen 2015 00:00

Jsou média skutečně v dnešní době objektivní a nestranná? Měli by političtí představitelé média vlastnit? Nejen těmito otázkami se bude zaobírat diskuze na téma „Objektivita a nestrannost médií“, která se uskuteční v pondělí 8. června v prostorách Zadní Synagogy v Třebíči od 16 hodin.

„Diskuze je součástí projektu Kecejme do toho, jehož cílem je vytvářet možnosti pro mladé lidi, jak jednoduše vyjádřit svůj názor na věci, které se jich týkají. V letošním roce probíhá již 5. ročník tohoto projektu a v jeho rámci proběhne série diskuzí po celé republice, které budou v režii týmů mladých lidí,“ říká jeden z organizátorů diskuze Dominik Jeřábek.

Jedna z diskuzí se bude konat také v Třebíči ve spolupráci se Studentským parlamentem města Třebíče a bude se zaobírat tématem „Objektivita a nestrannost médií“. V předpokládané době dvou hodin se bude debatovat o nestrannosti veřejnoprávních médií, o vlastnictví médií politickými představiteli nebo o tom, zda mladí lidé věří pravdivosti informací, které přijímají. Pochopitelně budou přítomni i zajímaví hosté. „Svoji účast na diskuzi přislíbil pan doktor Petr Žantovský, publicista a vysokoškolský pedagog, který se zabývá studiem manipulačních technik v médiích. Přijede také vedoucí redaktorka zahraniční redakce České tiskové kanceláře Radka Marková,“ uvádí Dominik Jeřábek.

„Diskuze je primárně určená mladým lidem ve věku 13 až 30 let, ale jsou vítáni i ostatní účastníci. Vstupné je zdarma a je zajištěno také občerstvení,“ dodává mladý organizátor.

Michaela Doležalová