Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Primátorka toužila po Kollerovi
Primátorka toužila po Kollerovi PDF Tisk Email
Pátek, 22 Květen 2015 07:23

Ve dnech 14. až 17. května jsme v Třebíči přivítali zástupce našeho partnerského města Humenné na Slovensku. Ve čtvrtek přijely děti z Humenného se souborem umělecké školy Múza. Děti vystupovaly v pátek na základní škole Václavské náměstí, kam je přišli podpořit jejich krajané, přednosta městského úřadu Ondrej Bartko a zastupitel Milan Kulík. Odpoledne přijela také primátorka Humenného Jana Vaľová, která se společně se svými kolegy, starostou Pavlem Janatou i dalšími zástupci vedení města Třebíče zúčastnila společného koncertu dětí souboru Múza z Humenného a souboru Slunko z Třebíče v divadle Pasáž.

„Paní primátorka projevila přání shlédnout vystoupení Davida Kollera. Ten koncertoval v rámci studentské slavnosti Třebíčský majáles na Podzámecké nivě. Koncert se jí velmi líbil a pochválila i třebíčskou nabídku kulturních akcí,“ popsal setkání s partnery města starosta Pavel Janata.

V sobotu si naši přátelé prohlédli baziliku svatého Prokopa a navštívili také expozici Cesty časem v třebíčském předzámčí.

„Partnerství Třebíče a Humenného trvá již dvě desítky let a je dobře, že se neomezuje jen na kontakty mezi představiteli obou měst, ale setkávají se i naši obyvatelé například i díky spolupráci obou hudebních souborů,“ shrnul význam návštěvy starosta Janata.

Irini Martakidisová