Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Podnik přátelský rodině
Podnik přátelský rodině PDF Tisk Email
Pátek, 15 Květen 2015 14:28

Ve čtvrtek 14. 5. 2015 se v prostorách Horáckého divadla v Jihlavě uskutečnil slavnostní večer u příležitosti konání prvního ročníku soutěže „Podnik přátelský rodině“, jejímž organizátorem je Kraj Vysočina. Soutěž je určena všem zaměstnavatelům se sídlem na území Kraje Vysočina, kteří se aktivně podílí na slaďování rodinného a pracovního života svých zaměstnanců, zavádí prorodinná opatření a dbají na rovné příležitosti mužů a žen. Do historicky prvního ročníku soutěže se přihlásilo celkem 27 zaměstnavatelů, bez ohledu na jejich právní formu – od rodinných podniků a příspěvkových organizací až po nadnárodní společnosti. Podniky přátelské rodině volila odborná komise z řad představitelů Kraje Vysočina a zástupců podnikatelského sektoru, a to hned ve třech kategoriích: malý podnik do 25 zaměstnanců, střední podnik 26 – 250 zaměstnanců a velký podnik nad 250 zaměstnanců. Společnosti MANN+HUMMEL (CZ) s. r. o. a MANN+HUMMEL Service s. r. o. získaly společné prvenství v poslední zmíněné kategorii a staly se tak nejlepším Podnikem přátelským rodině v Kraji Vysočina. Obě společnosti zaměstnávají dohromady více než 1200 zaměstnanců a nábor nových zaměstnanců i nadále pokračuje, v současné době zde může pracovní úvazek získat 30 nových pracovníků.

 

V rámci slaďování pracovního a rodinného života nabízejí obě společnosti svým zaměstnancům 6 týdnů dovolené, flexibilní pracovní dobu, možnost práce na zkrácené úvazky pro rodiče na mateřské/rodičovské dovolené, možnost práce z domova či placené volno nad rámec zákoníku práce. Na podzim roku 2013 se společnosti staly partnery Firemní mateřské školy NA HRADĚ s celkovou kapacitou 24 míst, podporují prodlouženou provozní dobu ve školce přilehlé k sídlu společnosti, nabízejí možnost letních brigád pro děti zaměstnanců, možnost využití služeb firemního psychologa či speciálních autobusových linek pro zaměstnance a řadu dalších prorodinných opatření.

 

Ocenění z rukou hejtmana Kraje Vysočina MUDr. Jiřího Běhounka převzal Mgr. Lubomír Krátký a Ing. Eva Doležalová, kteří jsou zodpovědní za personální oblast v obou zmíněných

společnostech. Po ukončení slavnostního předání cen následovalo divadelní představení Caveman, české ztvárnění hry Roba Beckera „Obhajoba jeskynního muže“ v podání divadelního herce Jana Holíka.

Daniela Vilhelmová

MANN+HUMMEL Service s.r.o.