Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Česká nukleární společnost k iniciativě Nuclear for Climate
Česká nukleární společnost k iniciativě Nuclear for Climate PDF Tisk Email
Středa, 06 Květen 2015 00:00

Nuclear for Climate je společná iniciativa Evropské a Americké nukleární společnosti. Spojuje jaderné techniky, specialisty a vědce ze všech částí světa. V současnosti je reprezentována 60 národními nukleárními společnostmi a asociacemi.

U příležitosti mezinárodní konference International Congress on Advances in Nuclear Power Plants (ICAPP 2015), která se v těchto dnech koná ve francouzském Nice, byla dnes (4.5.2015) společně představiteli 39 národních nukleárních společností a asociací, reprezentujících více než 50 tisíc jaderných profesionálů, podepsána Nuclear for Climate Declaration, ve které signatáři uvádí „Hrdě věříme, že jaderná energie je klíčovou součástí řešení v boji proti klimatickým změnám“.

Za Českou nukleární společnost podepsal deklaraci její prezident Daneš Burket – „jsem přesvědčený, že jaderná energetika je jedinou rozumnou a především dostupnou možností, jak dosáhnout ambiciózních cílů snižování emisí skleníkových plynů. Jaderná energie je jediným bezemisním zdrojem, který je schopen zajistit bezpečné a stabilní dodávky elektrické energie 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a spolehlivě tak v budoucnu pokrývat stále rostoucí poptávku po elektřině. Proto se Česká nukleární společnost k této iniciativě aktivně hlásí a podporuje ji“ prohlásil po podpisu deklarace Daneš Burket.

ČNS