Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Pokračuje se v přípravě obchvatu
Pokračuje se v přípravě obchvatu PDF Tisk Email
Středa, 22 Duben 2015 13:52

Ve středu 15. dubna svolalo město zástupce Ministerstva dopravy, Ředitelství silnic a dálnic a Kraje Vysočina ke společné dohodě a stanovení konkrétních kroků, které zahájí přípravu výstavby obchvatu Třebíče.

Nejdříve si zástupci všech organizací, které se na obchvatu města budou podílet, upřesnili mapy a trasy jednotlivých etap připravovaného projektu a následně se dohodli na zajištění konkrétních činností, které musí jednotlivé organizace učinit. „Město Třebíč zajistí k jihovýchodní části obchvatu zpracování oznámení vlivu této stavby na životní prostředí a zažádá příslušné orgány o stanovisko,“ popisuje výsledky zasedání místostarosta Vladimír Malý.

„Ředitelství silnic a dálnic České republiky zajistí novou technickou studii k jihozápadní části obchvatu, která konkrétně popíše jednotlivé stavební objekty. V ní bude kladen důraz zejména na cenu stavby a ochranu životního prostředí. Také zajistí zpracování oznámení vlivu na životní prostředí této části projektu,“ vysvětlil Malý a dodal, že jakmile budou tato oznámení k jihovýchodní i jihozápadní časti obchvatu i technická studie dokončené, přikročí se k ekonomickému posouzení celé stavby. To předpokládá město během roku 2016 – 2017. Tím se proces posune ke zpracování dokumentace pro územní rozhodnutí.

Irini Martakidisová