Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Okrajová má opravené chodníky
Okrajová má opravené chodníky PDF Tisk Email
Úterý, 14 Duben 2015 04:33

V uplynulých dnech opravili pracovníci odboru dopravy a komunálních služeb další chodníky, tentokrát na ulici Okrajová. Důvodem špatného stavu bylo stáří materiálu a vozidla, která zde na chodnících parkují.

„Původní dožilou betonovou dlažbu jsme nahradili novou, stejného rozměru a typu, a obnovili jsme konstrukční vrstvy. Příčinou špatného stavu zde byla letitost povrchu a vozidla, parkující na chodníku, zejména u stánku s pečivem u křižovatky s ulicí Znojemskou. Opravený chodník by měl toto zatížení snést, neboť předpokládáme, že vozidla zásobování stánku i nakupujících zákazníků zde budou parkovat stále.“ Popsal opravu místostarosta Vladimír Malý.

U druhého opraveného chodníku na protilehlé straně ulice byla původní betonová dlažba nahrazena dlažbou zámkovou. „Použili jsme vytěženou zámkovou dlažbu z městského skladu, čímž jsme ušetřili za nový materiál. Vytěžená dlažba je jako nová. Důvodem položení zámkové dlažby je to že jsme tím navázali na chodníky ze stejného materiálu, zrekonstruované v rámci regenerace prostranství kolem Alfy v minulých letech,“ dodal Malý.

Irini Martakidisová