Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Kde kdo jim to říkal. Nevěřili.
Kde kdo jim to říkal. Nevěřili. PDF Tisk Email
Sobota, 04 Duben 2015 06:38

Po středečním kolapsu dopravy radnice žádala nápravná opatření

Dopravní situace v Třebíči byla první den uzavírky ulice Sportovní ve středu
1. dubna velmi komplikovaná. Radnice po dohodě s Policií ČR vyžádala provedení nápravných opatření v podobě úpravy časových intervalů na provizorních semaforech a zajištění spolupráce Policie ČR v dopravní špičce.

Na rampách nad nemocnicí a na křižovatce na ulici Brněnská, jsou umístěny provizorní semafory, které pouští v intervalech jednotlivé směry. Ještě ve středu dopoledne byly intervaly příliš dlouhé a průjezd Třebíčí komplikoval řidičům život.

„Požádal jsem firmu, která vyznačuje objízdné trasy a nastavuje semafory, aby přenastavili časové intervaly u provizorních semaforů v křižovatce ulic Sportovní - Rafaelova. To firma obratem zajistila a po 13:00 hodině již byly intervaly upraveny. Toto opatření jsme dále podpořili řízením provozu příslušníky dopravní policie v dopravní špičce, především na křižovatce u pošty, kde jsme očekávali další problém, vzhledem k výjezdu autobusů MHD,“ popsal středeční kroky radnice, které vedly ke zlepšení průjezdnosti Třebíče v době uzavírek, místostarosta Vladimír Malý.

„Rampy byly ucpané ještě z jednoho důvodu. Řidiči kamionů nerespektovali objízdnou trasu u Číměře, kde měli odbočit na Brno. Jezdili do Třebíče, na rampách se zasekli a tím docházelo k dalším zdržením. Domluvili jsme se s naší městskou policií, aby vyslala strážníky na ulici Hrotovickou, kde monitorují provoz zastavují kamiony a otáčejí je zpět na objízdnou trasu,“ doplnil Malý.

Průběh těchto opatření a jejich dopad bude vyhodnocen na dalším jednání zástupců města, Policie ČR a stavební firmy ve středu 8. dubna 2015 v prostorách budovy Městské policie.

„V souvislosti s dopravním omezením ulice Sportovní jsme očekávali výrazné dopravní komplikace, a proto jsme zajistili provizorní úpravu okružní křižovatky Cyrilometodějská – Velkomeziříčská – Brněnská. Také jsme upravili časové intervaly a celé režimy řadičů semaforů Masarykovo náměstí, Bráfova – Nádražní a Bráfova – Husova. V poslední jmenované křižovatce došlo také ke zjednosměrnění výjezdu na ulici Bráfova a k provizorní úpravě ve smyslu vytvoření dvou odbočovacích pruhů,“ popsal nadstandartní opatření města pracovník odboru dopravy Vojtěch Novák.

Irini Martakidisová