Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Pavel Heřman přišel o jednu z trafik
Pavel Heřman přišel o jednu z trafik PDF Tisk Email
Pondělí, 23 Březen 2015 13:41

Na čtvrtečním zastupitelstvu se projednával bod programu o přerozdělení kompetencí mezi uvolněné funkcionáře města. Celá rošáda spočívá v tom, že Pavel Heřman (Volba Tr) opustí své místo v představenstvu svazku obcí Vodovody a kanalizace Třebíč a bude nahrazen starostou města Pavlem Janatou (KDU-ČSL). Naopak Janata Heřmanovi „pustí“ velení nad městskou policií. „Už jsme se s Pavlem Heřmanem dohodli, že to převezmu,“ oznámil zastupitelům Janata.

Pavel Janata označil situaci ve vodárenském svazku jako nedobrou. Otazníky vzbuzuje již dřívější působení Miloše Maška a korunu všemu nasadil právě uvolněný radní Heřman. Někteří starostové prý chtějí využít jeho slabého mandátu a „upozadit“ vedoucí roli Třebíče. Kdyby Heřman zůstal, asi by Třebíč na valné hromadě ztratila post předsedy představenstva. A to by nebylo dobré, svazek rozhoduje o miliardových investicích do vodárenské infrastruktury. V neposlední řadě jde i o tvorbu ceny. Nevolí k Heřmanovi se netají zejména starosta Moravských Budějovic Vlastimil Bařinka. V kuloárech se dokonce nechal slyšet, že pokud Třebíč Heřmana nevymění, Budějovice vystoupí ze svazku.

Ztrát Heřmanova postu ve svazku předchází odchodu z místa předsedy představenstva a pravděpodobně i z dozorčí rady Vodárenské a.s. Ze tří placených trafik v této branži tak Heřman zřejměa přijde o všechny. V penězích to podle našeho odhadu představuje přes 40 tisíc měsíčně. Zůstane mu však pořád, vedle zaslouženého důchodu, padesátitisícová odměna uvolněného zastupitele.

František Ryneš

 

Aktualizováno Pondělí, 23 Březen 2015 13:50