Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Auditor přezkoumal hospodaření radnice
Auditor přezkoumal hospodaření radnice PDF Tisk Email
Sobota, 14 Březen 2015 00:00

Město se podrobilo rozsáhlému přezkoumání hospodaření, jehož součástí je i prověření inventarizace a účetní závěrky. Jde o zákonem stanovenou povinnost všem samosprávám v České republice. Audit provedla během února nezávislá společnost AGIS s.r.o. z Mostu.

Zákon ukládá povinnost uvést do zprávy o přezkoumání hospodaření všechny zjištěné chyby a nedostatky. Auditor JUDr. Ing. Jiří Lanc konstatoval, že inventarizace byla provedena řádně a že účetnictví, na jehož základě byla sestavena schvalovaná účetní závěrka, bylo průkazné.

Auditor: závěr z přezkoumání hospodaření Třebíče není obvyklý. Není co opravovat.

„Naše zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření v případě města Třebíč konstatovala, že při přezkoumání hospodaření jsme nezjistili žádné chyby a nedostatky. Takový závěr není podle našich zkušeností obvyklý a má za následek, že nebylo možné předložit žádné účetní záznamy o opravách případných chyb v následujícím účetním období, protože nebylo co opravovat. Doporučujeme, aby zastupitelstvo účetní závěrku města Třebíč za rok 2014 schválilo.“ Těmito slovy zakončil vyhodnocení auditu Jiří Lanc.

Irini Martakidisová

Pozn. red. Audit nezkoumal účelnost vynaložených prostředků ani průběh zadávání zakázek, ale pouze správnost účtování.