Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Město nabízí možnost snížení nákladů na energie
Město nabízí možnost snížení nákladů na energie PDF Tisk Email
Čtvrtek, 12 Březen 2015 07:42

Také letos budou mít domácnosti i podnikatelé v Třebíči a okolí možnost snížit svoje náklady na energie. Město jim zajistilo příležitost snížení nákladů na elektrickou energii a zemní plyn.

Již v letech 2013 a 2014 zprostředkovalo město svým občanům možnost zapojit se do elektronické aukce na dodavatele elektrické energie a plynu. Jde o elektronickou dražbu, ve které dodavatelé přes internet snižují své nabídky a snaží se tak získat zakázku a klienta. Výhodou tohoto způsobu nakupování je průhlednost celého průběhu nákupu a navíc fakt, že dodavatelé o svého klienta férově soutěží.

Společnost eCENTRE nyní nabízí možnost zapojit se do aukce i dalším klientům. Přihlásit se mohou jednotlivé domácnosti, bytová sdružení i podnikatelé. Pořádající firma pak všechny sdruží, stanoví přesné podmínky, které musejí dodavatelé dodržet, a osloví všechny dodavatele energií na trhu, aby o „balík“ přihlášených soutěžili v on-line elektronické aukci.

„Síla každého klienta je v tom, jak velký objem zakázky dodavatelům na trhu nabízí. Čím větší je poptávka, tím lepší ceny samozřejmě mohou dodavatelé nabídnout,“ vysvětluje výhody elektronické aukce Vítězslav Grygar, ředitel společnosti eCENTRE, která aukci na dodavatele energií v Třebíči bude zajišťovat.

Co musí občané či podnikatelé udělat, chtějí-li se zapojit do e-aukce?

Vyplnit a podepsat formuláře, které jsou volně k vyzvednutí na informacích v přízemí budovy Městského úřadu Třebíč, Karlovo nám. 104/55 nebo ke stažení na webu města. Vyplněné a podepsané formuláře poté spolu s podklady k odběrovému místu poslat na adresu: Ing. Petr Dobeš, obchodní partner eCENTRE, a. s., Nemocniční 987/12, 702 00 Ostrava

Irini Martakidisová