Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Meziobecní spolupráce má na čem stavět
Meziobecní spolupráce má na čem stavět PDF Tisk Email
Úterý, 10 Březen 2015 08:19

Realizační tým projektu meziobecní spolupráce v Třebíči zvládl svoji práci na výbornou. Svaz měst a obcí ČR jeho vypracovanou strategii spolupráce v závěrečném posudku plně akceptoval.

Regionální koordinátorka Zdeňka Marková poblahopřála starostovi: „Gratuluji k akceptaci strategie, kterou jste od Svazu měst a obcí obdrželi. Mezi týmy na Vysočině, ale i v celé ČR je akceptace všech témat a formy zpracování výjimkou. Není mnoho týmů, které zpracovaly strategii v takové kvalitě. Ráda bych touto cestou chtěla ocenit jejich výbornou práci.“ Cílem projektu je ukázat přínos a vhodné oblasti pro spolupráci tak, aby výsledkem byl rozvoj území, efektivnější výkon správy a řízení obcí a z toho užitek pro občany. Tým projektu ve spolupráci se starosty a zástupci téměř všech 93 obcí ze správního obvodu obce s rozšířenou působností Třebíče zpracoval do strategie možnosti spolupráce v oblasti školství, sociálních služeb, odpadového hospodářství, turismu a spolupráce obcí v rámci tématu dobře fungující úřad – nastavení užší spolupráce města Třebíče a obcí na Třebíčsku.

„Největší potenciál pro rozvoj spolupráce obcí na Třebíčsku má turismus, odpadové hospodářství a nastavení užší spolupráce samospráv. Tak, aby zejména neuvolnění starostové obcí měli zajištěnu oporu ve své práci.“ Popsala situaci koordinátorka projektu v Třebíči Mirka Moudrá a dodala, že podoba a organizace užší spolupráce v těchto oblastech bude předmětem diskuze na společném setkání starostů.

Strategie, která velice podrobně popisuje jmenované oblasti, byla zpracována pod metodickým vedením Svazu měst a obcí ČR a byla podrobena expertnímu posouzení.

Strategie bude zveřejněna na webu města do 31. března 2015 a bude předložena ke schválení starostům obcí na oficiálním setkání, které se bude konat 23. dubna 2015 v Třebíči.

Irini Martakidisová