Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Kdo chce věřit, věř
Kdo chce věřit, věř PDF Tisk Email
Úterý, 03 Březen 2015 00:00

Třebíč s obchvatem uspěla na ministerstvu (?)

Výstavba nového obchvatu Třebíče se opět o značný kus přiblížila. Ministerstvo souhlasilo se zpracováním studie, ze které vyplyne především cena a další návazné konkrétní kroky. Vyplynulo to ze schůzky, kterou na ministerstvu dopravy absolvoval místostarosta Vladimír Malý a vedoucí odboru dopravy Aleš Kratina.

„Zdůraznil jsem, jak moc velkou komplikací pro dopravu v našem městě je právě absence obchvatu,“ popsal schůzku místostarosta Malý a dodal: „Výsledkem je rozhodnutí, že příprava obchvatu Třebíče bude v nejbližší době pokračovat. Před pořízením nového územního plánu města zpracuje Ředitelství silnic a dálnic technickou studii, která identifikuje přesnou trasu silnice, počet stavebních objektů, či umístění protihlukových zdí.“

Zástupci Města Třebíče se aktivně zúčastní práce na této studii s cílem navrhnout optimální řešení na základě znalosti místních podmínek. Na základě této studie bude stanovena předpokládaná cena, která poslouží jako základ pro ekonomické hodnocení stavby.

„Z výsledku setkání tedy vyplývá, že se nám podařilo dohodnout opravdu konkrétní kroky, které ke stavbě obchvatu vedou,“ doplnil vedoucí odboru dopravy třebíčské radnice Aleš Kratina s tím, že jakmile bude trasa obchvatu zapracována do územního plánu města, zadá ŘSD posouzení vlivů stavby na životní prostředí (tzv. EIA) a celý projekt se může posunout k samotné realizaci. „Bylo nám navíc také slíbeno, že ŘSD odpovědně zváží další stavby – na západě půjde o napojení silnice I/23 na silnici II/405 ve směru na Jihlavu a na východě o obchvat městyse Vladislav,“ uzavřel Kratina popis jednání s ředitelem ministerského odboru strategie Luďkem Sosnou, kde zástupce Třebíče podpořil i náměstek hejtmana Vysočiny pro dopravu Libor Joukl.

Irini Martakidisová