Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Třebíčský zpravodaj od března připravuje nový tým
Třebíčský zpravodaj od března připravuje nový tým PDF Tisk Email
Pátek, 27 Únor 2015 12:27

Dosavadní redaktor František Jůza po vydání únorového čísla skončil. Březnové číslo už redakčně připravuje tisková mluvčí města.

Přechod výroby zpravodaje z Městského kulturního střediska na městský úřad připravovala radnice od začátku roku. „Nabídli jsme panu Jůzovi části pracovního úvazku pro redakční práce s možností rozšíření dle potřeb tiskového oddělení, ten ale nabídku nepřijal,“ popsala počáteční impuls změny v redakci zpravodaje tajemnice Simeona Zikmundová.

„Bylo nutné rychle zajistit plynulost vydávání zpravodaje. Na můj dotaz, zda jsme schopni redakčně připravit zpravodaj k sazbě, mi tajemnice sdělila, že hledá řešení, “ komentoval další postup starosta Pavel Janata. „Řešení jsem našla ve svých kontaktech na spolupracovníky v době mého působení na Kraji Vysočina. Oslovila jsem Petrose Martakidise ( pozn. red.:jde o bratra současné tiskové mluvčí), odborníka, který tuto práci už 20 let velmi dobře zajišťuje pro mnoho různých subjektů,“ řekla Zikmundová a dodala, že radnice nebude Martakidise zaměstnávat, ale bude služby sázení zpravodaje nakupovat. Redakční práce budou úkolem tiskové mluvčí.

„Věříme, že se tento model tvorby Zpravodaje osvědčí. Chceme jít efektivní, jednoduchou a levnou cestou, což toto řešení splňuje,“ uzavřel Janata.

Irini Martakidisová