Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Organizační změny radnice od března
Organizační změny radnice od března PDF Tisk Email
Středa, 25 Únor 2015 15:22

V prosinci minulého roku třebíčská radnice avizovala organizační změny. Bezprostředním důvodem je údajně odchod vedoucího odboru komunálních služeb Aloise Krčála, který se stal šéfem obdobného odboru na radnici v Náměšti nad Oslavou. Agendu radnice rozdělila mezi odbor dopravy a odbor životního prostředí.

„Úřad připravil několik variant a jako nejlepší byla vyhodnocena ta, kterou Rada města Třebíče v úterý 24. února schválila. V souvislosti s těmito organizačními změnami nebude propuštěn žádný ze zaměstnanců,“ řekla tajemnice MěÚ Třebíč Simeona Zikmundová. Starosta Pavel Janata (KDU-ČSL) upřesnil, že místo po Krčálovi nebude obsazeno. Město tak ušetří jeho plat, který může odhadem činit zhruba polovinu platu uvolněných radních Pavla Heřmana (Volba Tr) nebo Marie Černé (TMD). Změny začnou platit od 1. března. Většina agend okolo zimní údržby, veřejného osvětlení a nezpevněných ploch přejde na odbor dopravy s novým názvem Odbor dopravy a komunálních služeb.

Městská zeleň a odpadové hospodářstvím přecházejí na odbor životního prostředí. Oddělení poplatků bude řízeno z odboru finančního a jeho zaměstnanci dále zůstávají ve stejné kanceláři v budově radnice na Karlově náměstí ve druhém patře.

„Další změny jsou z hlediska třebíčského občana jen kosmetické,“ řekla Zikmundová, i když se o kosmetické změny zdaleka nejedná. „Dochází ke sloučení kanceláře starosty a místostarostů s kanceláří tajemnice do jednoho celku s názvem Odbor kanceláře vedení města. Poskytuje servis celému vedení úřadu a nově obsahuje také tiskové oddělení. Odbor správy provozu, nově Odbor vnitřní správy, převezme do své agendy oddělení informatiky, aby všechny servisní činnosti, nezbytné pro řádný chod úřadu, byly pod jedním vedením,“ doplnila tajemnice.

Podle starosty Pavla Janaty rozdělení kompetencí mezi uvolněné funkcionáře města nedozná větších změn.

František Ryneš