Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Děti byly oceněny v JE Dukovany
Děti byly oceněny v JE Dukovany PDF Tisk Email
Sobota, 21 Únor 2015 08:05

VIII. ročník „Malého festivalu LOUTKY“, který každoročně přináší v závěru prázdnin radost dětem i dospělým, přinesl opět výtvarnou soutěž. Tentokrát měly děti náročnější úkol a to vytvořit loutku. V Infocentru EDU bylo ve čtvrtek 19. února oceněno všech 60 zúčastněných výtvarníků. Navíc bylo pro všechny příchozí připraveno divadelní představení Divadla U Staré herečky „Šípková Růženka“.

Komise ve složení Bořivoj Švéda (ředitel Městského kulturního střediska M. Krumlov, které festival organizovalo), Jessica Horváthová (zástupce pořadatelské agentury) a Jana Štefánková (zástupce generální partnera ČEZ) hodnotila výtvory 60 mladých výtvarníků. Byli to jednotlivci i celé skupiny. „Po dlouhém zvažování jsme ocenili všechny tvůrce loutek, každá loutka byla svým způsobem jedinečná,“ hodnotil výběr Bořivoj Švéda.

„Děti se do tvoření hrnuly. Moc je to bavilo,“ komentuje výtvory svých dětí maminka Pavlína Baráková z Třebíče. Malý Ondra a Verunka vytvořili skřítka Atomíka. „Můžete si ho tu v elektrárně nechat, ať pomáhá vyrábět elektřinu,“ dodává potichu malý Ondra.

Nejen pro vítěze, ale pro všechny zúčastněné, mezi kterými byli i zástupci pořadatelských obcí a měst, bylo připraveno loutkové představení Divadla U staré herečky „Šípková Růženka“.

Pro zájemce byla připravena prohlídka nového Infocentra a sladkou tečkou příjemně stráveného odpoledne byly ořechové koláčky, které připravila elektrárenská kuchyně

VIII. ročník „Malého festivalu LOUTKY“ (28. – 31.8.2014) obsahoval třicet šest představení, které odehrálo 18 divadelních souborů pro „děti“ bez omezení věku v obcích na Moravskokrumlovsku, Brněnsku, Znojemsku a Třebíčsku. Festival navštívilo 1 500 malých i větších diváků.

Kromě klasických maňásků byly k vidění marionety i kombinovaná představení loutek s živými herci. Představení obsahovala klasické, moderní i autorské hry. Více informací o festivalu i soutěži naleznete na webových stránkách organizátora akce Městského kulturního střediska Moravský Krumlov www.meksmk.cz.

Jana Štefánková