Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Co dělá Třebíč?
Co dělá Třebíč? PDF Tisk Email
Čtvrtek, 12 Únor 2015 08:14

TŘEBÍČ žije!

Tak zní název webových stránek, vytvořených pro podporu incomingu Třebíče. Podnikatelé se zde dozví, které pozemky a komerční prostory je možné koupit či pronajmout, jaké jsou zde ceny energií, pohonných hmot, nakládání s odpady i výše daně z nemovitosti. Najdou zde veškeré kontakty na většinu úřadů i ostatních důležitých institucí, informace o trhu práce i turistickém ruchu. Pro cizince nabízí stránky také pomoc se získáním víza či řidičského průkazu.

Stránky slouží jako pomocník a rozcestník nejen podnikatelům, ale také rezidentům a turistům, kterým nabízí pestré kulturní i sportovní vyžití, výbornou občanskou vybavenost a jedinečné památky. S nabídkou spolupráce v incomingu přišla Okresní hospodářská komora Třebíč, která se nyní bude na správě webu TŘEBÍČ žije podílet. V současné době probíhá úprava anglické, německé i ruské verze webových stránek tak, aby byly užitečné opravdu pro každého. Odkaz na stránky: www.trebiczije.cz

TŘEBÍČ pracuje!

Na podpoře incomingu pracujeme systematicky. To znamená, že nevyužíváme pouze webové stránky TŘEBÍČ žije!, ale také oslovujeme možné investory. Také z tohoto důvodu proběhne od 16. února do 3. března mise do Jihoafrické republiky, kterou pořádá Okresní hospodářská komora Třebíč, pod záštitou české velvyslankyně v JAR a ve spolupráci s obchodním radou ČR.

„Cesty jsem se měl účastnit také, jako zástupce města, který má incoming ve svojí gesci. Tento krok radnice ovšem přinesl velmi negativní atmosféru a přešel do osobní roviny. To byl pro mě důvod svoji účast Hospodářské komoře odmítnout“. Zhodnotil situaci místostarosta Pavel Pacal. Mise v JAR je zaměřená na setkání s podnikateli, kteří mají zájem uskutečnit své cíle mimo svůj stát. Třebíčští zástupci navštíví také tamní jadernou elektrárnu, která čelí podobným problémům jako Jaderná elektrárna Dukovany.

Třebíč se neupíná pouze na hledání zahraničního investora. Naší snahou je v maximální možné míře naslouchat potřebám místních zaměstnavatelů. Příkladem úspěšné spolupráce je zavedení autobusových linek MAD do průmyslové zóny v Nové Vsi a Přibyslavicích. Ve spolupráci s místními obcemi a na žádost společnosti Mann+Hummel přispíváme ke komfortnější dopravě našich občanů do zaměstnání. I díky tomuto kroku se společnost může dynamicky rozvíjet a vytvářet další pracovní místa. A podobným způsobem jsme připraveni podporovat každého zaměstnavatele na Třebíčsku. Na základě potřeb a postřehů firem připravujeme portál nejaktuálnější nabídky volných pracovních míst. Stejným způsobem registrujeme i zájem firem o brigádníky z řad studentů s vizí jejich budoucího zaměstnání. I zde připravíme v úzké spolupráci se středními školami a hospodářskou komorou web nabízených možností pro studenty.

Irini Martakidisová