Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Simeona Zikmundová superúřednicí nebude
Simeona Zikmundová superúřednicí nebude PDF Tisk Email
Středa, 28 Leden 2015 13:53

Vláda na svém dnešním zasedání zvolila náměstkem ministra vnitra pro státní správu třiapadesátiletého Josefa Postráneckého, který na ministerstvu vnitra působí coby vedoucí kanceláře náměstka ministra pro ekonomiku.

Do konkurzu se původně přihlásilo 21 uchazečů, 11 z nich bylo postupně vyřazeno, protože nesplnili kvalifikační předpoklady. Výběr pak byl zúžen na tři, mezi nimi byla i Simeona Zikmundová z Třebíče. Zikmundová působila řadu let jako ředitelka na Krajském úřadu v Jihlavě, potom na Nejvyšším kontrolním úřadu, kam si ji "vytáhl" jeho prezident František Dohnal. Po Dohnalově „pádu“ musela NKÚ opustit a pracovala jako koncipientka v soukromé advokátní kanceláři. Nyní dva roky v Třebíči na postu tajemnice městského úřadu.

Právě působení na NKÚ mohlo Zikmundové v očích ministrů uškodit. Schopná úřednice podle tisku uváděla do pořádku přehmaty svého šéfa. Dostávala nadstandardní odměny, přesahující tu 440 tisíc, tu zase 330 tisíc a různé finanční bonusy. Právě plýtvání penězi Františku Dohnalovi policisté vyčítali.

František Ryneš