Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Tříkrálová sbírka rekordní
Tříkrálová sbírka rekordní PDF Tisk Email
Sobota, 24 Leden 2015 08:34

V Oblastní charitě Třebíč bylo dokončeno sčítání Tříkrálové sbírky, která proběhla od 1. -14. ledna v ČR popatnácté.

Oblastní charita Třebíč koordinuje tuto sbírku na území celého bývalého okresu Třebíč. Přibližně 1500 dobrovolných koledníků obešlo s pokladničkami na 200 osad, obcí a měst našeho regionu. Pro sbírku bylo vydáno 448 zapečetěných pokladniček.

Výsledek nás velmi potěšil. Výtěžek 2  179 622 Kč je o 219 276 Kč vyšší než vloni. Ve městě Třebíči a přilehlých obcích se vysbíralo celkem 374 917 Kč, to je také více než v loňském roce, a to o 82 568 Kč. Tento výtěžek vážil téměř 59 kg! I ve většině obcí našeho regionu se díky štědrosti dárců a nasazení koledníků výtěžek sbírky zvýšil. Nejvíce vykoledovala skautská vedoucí Jaroslava Hlinková se skauty a skautkami. Do čtyř pokladniček se jim podařilo nashromáždit dohromady 47 904 Kč. Jaký je záměr s Tříkrálovou sbírkou 2015 v Oblastní charitě Třebíč

I v roce 2015 bychom chtěli využít peněz z Tříkrálové sbírky k rozvoji našich služeb pro potřebné lidi: zakoupit vybavení pro Domácí hospicovou péči, podpořit pracovní terapii pro děti ze sociálně znevýhodněného prostředí, realizovat program zaměřený na pomoc ohrožené mládeži potýkající se s problémy ve vztazích, v komunikaci, trpící šikanou apod. Část výtěžku bychom směřovali Rané péči Třebíč, službě poskytující pomoc a podporu rodinám s dětmi se zdravotním postižením do 7 let a na zdravotnický materiál pro K-centrum Noe. Dále bychom prostředky z Tříkrálové sbírky využili na poskytování individuální pomoci lidem, kteří se ocitli v nouzi. Prosíme, upozorněte na tuto možnost lidi, kteří potřebují pomoc.

Martina Veselá, Blanka Spilková