Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Soutěž "Poznej Vysočinu"
Soutěž "Poznej Vysočinu" PDF Tisk Email
Neděle, 07 Únor 2010 19:22

Už v polovině února odstartuje kraj Vysočina další vědomostní soutěž s názvem Poznej Vysočinu. Tentokrát bude určena pro žáky druhých stupňů základních škol našeho regionu a bude zaměřena, stejně jako její obdobná varianta pro střední školy, na znalosti souvislostí a života v našem kraji. Připravena jsou dvě soutěžní kola. Odměnou pro nejúspěšnější řešitele zadaných otázek bude dvoudenní poznávací výlet do atraktivního tuzemského turistického centra.

 

Do soutěže se mohou přihlásit všechny třídy druhého stupně základních škol z kraje Vysočina. První kolo soutěže proběhne přímo v místě škol v termínech 15. - 19. února.

V tomto týdnu jednotliví vyučující zadají v rámci jedné vyučovací hodiny dle svého výběru žákům soutěžní otázky, které od kraje Vysočina obdrží elektronicky. Do druhého kola, které proběhne 24. března v sídle kraje Vysočina v Jihlavě postoupí pouze nejúspěšnější řešitelé.

Celkem bude žákům položeno pět desítek otázek. "Nyní zvažujeme, že po soutěži samotné otázky vč. správných odpovědí zveřejníme na krajských webových stránkách. Usuzujeme, že by se mohly stát dobrými výukovými směry," doplnila Martina Tomšů.

Přihlášky do soutěže formou krátkého emailu mohou základní školy zaslat nejpozději
do 1. února 2010 . Každá škola zasílá jednu přihlášku, kde uvede přibližný počet účastníků.

 

Jitka Svatošová

Aktualizováno Úterý, 23 Únor 2010 08:39