Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Nový Dům dětí a mládeže v Borovině je otevřen
Nový Dům dětí a mládeže v Borovině je otevřen PDF Tisk Email
Středa, 21 Leden 2015 07:41

V pondělí 19. ledna krátce po 14 hodině byla slavnostně otevřena nová budova Domu dětí a mládeže v Borovině. Slavnostního přestřižení pásky se vedle starosty Pavel Janaty ujal také místostarosta Pavel Pacal, radní Pavel Heřman, ředitelka DDM Jarmila Pavlíčková a radní Kraje Vysočina Jana Fialová. „Jsem velice rád, že se v rekordně krátkém čase podařilo vytvořit pro děti i zaměstnance důstojné podmínky pro provozování svých aktivit v nejrůznějších kroužcích, které DDM pořádá,“ uvedl při slavnostním otevření starosta Pavel Janata a na závěr svého krátkého projevu všem popřál, aby se jim v nových prostorách líbilo.

„Pro nás je to splněný sen, na který jsme několik let čekali. Jsou to krásné prostory, je zde sucho, teplo a hlavně sem neprší. Chtěla bych poděkovat hlavně městu za tyto prostory a také všem zaměstnancům, kteří zde odvedli kus práce, dobrovolníkům, kteří nám pomáhali a také firmám a partnerům, kteří nám svými věcnými i finančními dary pomáhají zvyšovat kvalitu naší činnosti“, neskrývala nadšení z nových prostor DDM ředitelka Jarmila Pavlíčková.

Nový DDM v Borovině má dvě budovy. V hlavní budově je čtrnáct místností včetně kanceláří a dvou víceúčelových sálů. Druhá budova slouží jako technické zázemí, sklad lodí a garáž. V této budově je také zookoutek a klubovna.

Dům dětí a mládeže má v současné době 9 interních pracovníků, 20 stálých externistů a během roku až 70 dalších externistů, kteří připravují celkem 75 kroužků pro více než 800 děti a 200 dospělých.

Stávající budovy DDM na Hrádku a na ulici Švabinského budou zbourány. Na Hrádku zůstane park a na ulici Švabinského vzniknou nové stavební parcely.

Irini Martakidisová