Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Výsledky Fóra Zdravého města
Výsledky Fóra Zdravého města PDF Tisk Email
Neděle, 18 Leden 2015 07:31

Fórum Zdravého města je pravidelné veřejné setkání, během kterého definují přítomní občané města DESATERO PROBLÉMŮ. V pořadí již 4. Fórum proběhlo v MKS Fórum v úterý 14. října 2014 od 16,30 hodin do 19,00 hodin. Debaty se účastnilo cca 65 lidí.

Diskutovalo se u osmi stolů tematicky zaměřených např. na sociální oblast, rozvoj města, dopravu, životní prostředí a další. Devátý stůl byl vyhrazen pro mladé účastníky. Od každého tématu byly zvoleny přítomnými pro společné hlasování 2 problémy a poté přítomní označili hlasováním 11 nejzásadnějších problémů z pohledu veřejnosti (tři problémy získaly stejný počet hlasů).

Výstup akce byl následně ověřen anonymní anketou u veřejnosti – ve Zpravodaji byl dotazník na celé stránce (bylo možné ho vyplnit a odevzdat, tuto možnost bohužel využilo jen 10 občanů), ale i na webu města on-line. Zde byl zájem větší, sešlo se 556 hlasů. Uzávěrka odpovědí byla stanovena na 30. listopadu 2014.

Komplexní výsledky a ověřené problémy byly předloženy radě a postoupeny zastupitelstvu města a bude s nimi seznámena veřejnost. V rámci možností města a jeho rozpočtu budou potom problémy zadány k řešení jednotlivým odborům MěÚ Třebíč (pokud jsou vůbec z hlediska města řešitelné) a s výsledky seznámeni občané při dalším veřejném Fóru na podzim tohoto roku. Vyřešení řady z definovaných problémů není ani v rámci jednoho roku reálné.

V rámci této ankety bylo ověřeno 7 problémů z 11 definovaných přímo na Fóru:

1.    Nedostatek pracovních míst (obecně)

2.    Z kina Moravia vybudovat Student – point

3.    Revitalizace Karlova nám.

4.    Vybudování work-outového hřiště /venkovní posilovna/

5.    Zabránit živelnému záboru zelených ploch

6.    Eliminace zdrojů nadměrného hluku ve městě (restaurace a prodejny)

7.    Nedostatek bezbariérových a malometrážních bytů pro seniory

Irini Martakidisová