Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Nová budova DDM se otevře 19. ledna
Nová budova DDM se otevře 19. ledna PDF Tisk Email
Středa, 07 Leden 2015 07:40

V pondělí 19. ledna bude ve 14:30 slavnostně otevřena nová budova Domu dětí a mládeže v Borovině. Od 15 do 19 hodin bude mít veřejnost v rámci Dne otevřených dveří možnost podívat se na nové prostory pro volnočasové aktivity dětí.

„Od pondělí pátého ledna stěhujeme nábytek a další věcí do nové budovy. Vše máme už sbaleno v krabicích a postupně všechno převezeme. Do nových prostor se opravdu těšíme, protože stávající budovy DDM jsou v dezolátním stavu,“ přibližuje ředitelka DDM Jarmila Pavlíčková. Nový DDM v Borovině bude mít dvě budovy. V hlavní budově je čtrnáct místností včetně kanceláří a dvou víceúčelových sálů. Druhá budova bude sloužit jako technické zázemí, sklad lodí, garáž, bude v ní zookoutek a klubovna.

Nové místnosti budou zčásti vybaveny nábytkem, který se přestěhuje ze starých budov. Veškerý nábytek se používat nedá, protože je za hranicí své životnosti. „Město přispělo na nové vnitřní vybavení a bude se starat o budovy DDM, které jsou ve vlastnictví města,“ popisuje starosta Pavel Janata. „Na další vybavení místností budeme hledat sponzory. V současné době přispěla firma B-Technik, Fränkische a Commservis.com,“ dodává ředitelka Pavlíčková.

Provoz kroužků nebude přerušen. Od 19. ledna se pokračuje

Běžný provoz kroužků bude od 19. ledna, nedojde tedy k žádnému přerušení provozu. „Každý vedoucí má kontakt na rodiče a těm napíše e-mail s informací, v jaké místnosti nové budovy v Borovině se bude kroužek konat,“ vysvětluje ředitelka Pavlíčková a dodává, že u vstupu do nové budovy jsou zvonky do každé místnosti.

Do konce května bude jezdit před budovu DDM účelová nepravidelná autobusová doprava. Celkem 9 spojů z Karlova náměstí a 5 spojů zpět, vše v odpoledních hodinách dle požadavků a potřeb provozu DDM. Od 1. června zahájí provoz pravidelná linka MAD.

Dům dětí a mládeže má 9 interních pracovníků, 20 stálých externistů a během roku až 70 dalších externistů, kteří pořádají tábory a další akce. DDM nabízí celkem 75 kroužků. Největší zájem je o astronomický, keramický a pohybově-taneční kroužek. DDM navštěvuje 800 dětí a přes 200 dospělých. DDM je příspěvkovou organizací města.

Stávající dvě budovy DDM (na Hrádku a na ulici Švabinského) budou strženy. Na Hrádku bude místo toho park a na Švabinského ulici vzniknou nové stavební parcely.

Marie Vrzáková