Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Změny územního plánu města Třebíče
Změny územního plánu města Třebíče PDF Tisk Email
Čtvrtek, 18 Prosinec 2014 00:00

Na 7. zasedání Zastupitelstva města Třebíče, které se konalo ve čtvrtek 11. prosince 2014, se vedla mezi zastupiteli diskuse okolo návrhu vydání změny XV a XVI Územního plánu sídelního útvaru Třebíč a to především k dílčí změně 16.01, která se nachází v prostoru bývalého areálu BOPO západně od kruhového objezdu směrem k budově hotelové školy, kde má být postavena nová tělocvična sloužící studentům této školy. Zastupiteli bylo poukazováno na to, že stanovisko odboru životního prostředí Kraje Vysočina bylo nesouhlasné.

U projednání návrhu zadání změn XVI ÚPSÚ Třebíč, v předešlé a již schválené fázi projednávání, se dotčený orgán Krajský úřad Kraje Vysočina, odbor životní prostředí vyjádřil, že nedoporučuje plochu v předloženém rozsahu zařadit do návrhu.

Pořizovatel, Úřad územního plánování, vyhodnotil daný požadavek – „Zákres záměru, který je součástí návrhu zadání je pouze orientační (tak to také je uvedeno v návrhu zadání) a není tím předurčován rozsah zastavitelné plochy. Zastavitelná plocha bude vymezena dle požadavku dotčeného orgánu v co nejmenším rozsahu (v kontextu měřítka zpracování návrhu změny ÚPSÚ). Záměr bude prověřen s ohledem na vymezený lokální biokoridor tak, aby jeho funkčnost byla co nejméně dotčena. Potřeba vymezení nové zastavitelné plochy bude v návrhu náležitě odůvodněna.“

Zastupitelstvo města Třebíče schválilo upravený návrh zadání na svém 2. zasedání 20. března 2014. Návrh změn Územního plánu sídelního útvaru Třebíč XV a XVI byl zpracován na základě schválených zadání a na základě podaných požadavků. Změna 16.01 byla zpracována dle požadavku dotčeného orgánu, Krajského úřadu Kraje Vysočina, odboru životního prostředí (změna byla zpracována v minimalistickém rozsahu a byla řádně odůvodněna).

Na závěr vedoucí odboru rozvoje a územního plánování Dagmar Moláková dodala, že konečné stanovisko ke změnám XV a XVI Územního plánu odboru životního prostředí Kraje Vysočina z hlediska ochrany životního prostředí a krajiny je souhlasné. Z tohoto důvodu se mohlo postoupit v procesu projednání dále a to do předložení návrhu na vydání změn územního plánu zastupitelstvu města.

Marie Vrzáková