Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Tomáš Halík bude v Třebíči
Tomáš Halík bude v Třebíči PDF Tisk Email
Středa, 10 Prosinec 2014 09:29

V pátek 12. a v sobotu 13., navštíví na pozvání Místní skupiny Křesťanské akademie Třebíč Prof. Tomaš Halík. Při této příležitosti přednese dvě přednášky. Nejprve v pátek v 11.45 předstoupí před studenty třebíčských středních škol a Západomoravské vysoké školy v aule Katolického gymnázia. Začátek je v 11.45 hodin.

Navečer v 18 hodin vystoupí Prof. Tomáš Halík se svou přednáškou určenou veřejnosti v kongresovém sále Grand Hotelu na Karlově náměstí. Součástí večera bude i diskuze a následovat bude autogramiáda.

Prezident České křesťanské akademie Tomáš Halík je jednou z nejrespektovanějších osobností doma i v zahraničí. V květnu letošního roku se stal prvním českým nositelem prestižní Templetonovy ceny, v listopadu obdržel další významná mezinárodní akademická ocenění. Jeho jménem byla pojmenována nová přednášková aula univerzity v Oxfordu a dne 13. 11. obdržel čestný doktorát teologie nejstarší německé university, univerzity v Erfurtu.

Česká křesťanská akademie chce v křesťanském duchu pomáhat rozvoji svobodné české společnosti na poli kultury, politiky a ekonomie. Je to nezávislé sdružení občanů, které je otevřeno nejenom křesťanům všech církví, ale i lidem, kteří cítí odpovědnost za uplatňování křesťanských kulturních a morálních hodnot ve společnosti. Je nestátní, neziskové a nadstranické. Žije z členských příspěvků a darů. Ve všech oblastech své činnosti spolupracuje ČKA s řadou zahraničních partnerů.

MUDr. Jaromír Matějek, předseda Místní skupiny ČKA Třebíč