Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy V Třebíči září vánoční strom
V Třebíči září vánoční strom PDF Tisk Email
Neděle, 07 Prosinec 2014 13:11

Na Karlově náměstí se za přítomnosti stovek obyvatel rozzářil vánoční strom

V předvečer svátku svatého Mikuláše se na Karlově náměstí v Třebíči sešlo několik stovek rodin s malými dětmi, aby společně rozsvítili vánoční strom. O půl páté večer dorazil svatý Mikuláš spolu s anděly a čerty. Divadelní soubor Ampulka zahrála dětem mikulášskou scénku, na jejímž konci proběhlo slavností rozsvícení stromečku. Děti společně s Mikulášem a s anděly křičely, ať se stromeček rozzáří. A strom opravdu ozářil celé náměstí. Poté už následovalo rozdávání nadílky.

Andílci i čerti zvali na pódium děti, aby před celým náměstím přednesly básničku nebo zazpívaly písničku. Ke svatému Mikuláši se hrnuly desítky dětí, které chtěly přednést říkanku a dostat za ni sladkou odměnu. Náměstím se po dlouhou dobu rozléhaly různorodé říkanky či písničky, týkající se svatého Mikuláše a jeho pomocníků. Většinou se však básničky opakovaly a hlavně čerti byli smutní, že o nich není tolik říkanek, jako o Mikuláši.

 

Počasí oslavě přálo. Nebyla výrazná zima a ani nefoukal vítr. Proto se akce zúčastnilo mnoho osob a od stromečku až skoro do poloviny náměstí bylo plno. Kvůli zvýšenému pohybu osob museli dopravu kontrolovat policisté.

Společně se stromem se rozsvítily i tři stromy na druhém konci náměstí, které jsou již tradičně ozdobeny barvenými žárovkami. A letošní ozdobu hlavního stromu můžete sami posoudit na fotografii.

Karel Čapka

 

Aktualizováno Neděle, 07 Prosinec 2014 13:21