Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Květinové soutěž byla vyhodnocena
Květinové soutěž byla vyhodnocena PDF Tisk Email
Středa, 03 Prosinec 2014 06:11

Účastníci tradiční třebíčské květinové soutěže znají svého vítěze. Vyhlášení výsledků letošního ročníku proběhlo v pondělí 1. prosince 2014 za účasti členů hodnotící komise.

Do 19. ročníku se přihlásilo 35 pěstitelů. Byli mezi nimi obyvatelé panelových domů i rodinných domků z města a přidružených obcí. Nejúspěšnější pěstitelé okrasných rostlin dostanou od radnice peněžité ceny. Vítězkou letošního ročníku se stala paní Ivana Kotrbová z ulice Polní. Zopakovala tak svůj květinový výsledek z roku 2012.

„Ulice Polní je z pohledu květinové soutěže dlouhodobě nejhezčí ulicí našeho města a její název už vůbec neodpovídá dnešnímu stavu. Účastnice soutěže z této ulice jsou každoročně na stupních vítězů,“ řekl k vítězům květinové soutěže místostarosta Milan Zeibert. „Ocenění ale zaslouží všichni účastníci, zvláště ti kteří mají pro květinovou výzdobu neporovnatelně horší podmínky. Například ti, kteří se starají o neoplocené záhony před panelovými domy.“ doplnil.

Zúčastnit soutěže se mohl každý majitel či uživatel domu nebo bytu (případně provozovny), který měl fasádu v době hodnocení zkrášlenu živými květinami nebo pnoucími dřevinami. Výzdoba musela být viditelná z ulice. Soutěž se vztahovala také na upravené neoplocené předzahrádky na veřejném prostranství.

Marie Vrzáková