Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Ministerstvo vnitra kontrolovalo značení ulic
Ministerstvo vnitra kontrolovalo značení ulic PDF Tisk Email
Středa, 12 Listopad 2014 11:18

Jak už jsme informovali, v pátek 7. listopadu proběhlo na základě stížnosti občana Zdeňka Štajnce místní šetření Ministerstva vnitra na ulicích Mládežnická, Energetiků, Moskevská, M. Majerové, Táborská, A. Kratochvíla a Benešova v Třebíči. Předmětem kontroly bylo možné porušení vyhlášky o způsobu označování ulic a ostatních veřejných prostranství názvy. Ministerští úředníci nejprve nahlédli do map na stavebním úřadu, vyslechli si rovněž stanovisko stěžovatele.

Pak se pracovníci Ministerstva vnitra odebrali na místo samé. Značení ulic názvy je ve výkonu samostatné působnosti města, úředníci se proto nezabývali třebíčským „Kocourkovem“ ve značení ulic, ale ověřovali pouze, zda nebyl porušen zákon.

Tajemnice Městského úřadu k tomu uvedla: „V případě porušení může Ministerstvo vnitra kontrolovat pouze zákonnost značení ulic, nikoliv účelnost či vhodnost samosprávou zvoleného řešení. Změna uličního značení je výhradně věcí samostatné působnosti města Třebíče, které jako jediné je k provedení změny příslušné,“ a doplnila, že nyní se bude čekat na závěrečnou zprávu.

Z reakce tajemnice Zikmundové tedy vyplývá, že město se nadále hodlá chovat přezíravě k zájmům občanú. Také povolební tahanice ukazují, že politikům nejde o blaho občanů, ale především o jejich prospěch.

František Ryneš