Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Ustavující zastupitelstvo 6. 11. nebude!
Ustavující zastupitelstvo 6. 11. nebude! PDF Tisk Email
Pátek, 31 Říjen 2014 09:58

Jak dál po volbách?

Průběh voleb v Třebíči byl napaden stížností. Jeden z třebíčských občanů požádal soud o přezkum průběhu voleb pro údajné porušení volebního zákona.

Návrh byl soudu doručen 17. října 2014 Od té chvíle běží lhůta pro rozhodnutí soudu o tom, zda výsledky voleb v Třebíči platí. Tato lhůta skončí 6. listopadu 2014. Pokud návrhu na neplatnost hlasování soud nevyhoví, musí se ustavující zastupitelstvo města konat do 15 dnů ode dne, kdy bude usnesení soudu vyvěšeno na úřední desce. Pokud by soud názor stěžovatele potvrdil, což však nepředpokládáme, pak do 30 dnů vyhlásí ministr vnitra opakované hlasování.

Úřední desku můžeme sledovat společně na webové adrese:  http://infodeska.justice.cz/subjekt.aspx?subjkod=207000

"Dosavadní starosta, místostarostové a celá rada dál pokračují ve výkonu svých pravomocí, které jsou posíleny o pravomoc přijímat rozpočtová opatření a stanovit pravidla rozpočtového provizoria. Řádný chod města a městského úřadu je tedy spolehlivě zajištěn," sdělila k stávající situaci ohledně fungování orgánů města Simeona Zikmundová.

O přesném datu konání ustavujícího zastupitelstva budeme včas informovat.

Marie Vrzáková

Pozn. redakce: Ještě v pátek před polednem nebylo na úřední desce soudu zveřejněno usnesení o stížnosti na volby v Třebíči. Z toho vyplývá, že se ustavující schůze zastupitelstva nemůže konat 6. listopadu, jak vedení radnice tvrdilo. Trochu to již naznačovalo usnesení ze včerejší rady města, kde nebyl stanoven program jednání. Tento stav vyhovuje bývalé koalici, které se tak prodlužuje mandát včetně padesátitisícových finančních odměn, pravomoce rady jsou dokonce velmi rozšířeny. Odtud spekulace, že za stížností může být někdo s malým volebním ziskem, hovoří se nejčastěji o "Pacalovcích".