Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Tajemnice města mlží
Tajemnice města mlží PDF Tisk Email
Středa, 22 Říjen 2014 00:00

V sobotu uplynul týden od uveřejnění konečných výsledků voleb do Zastupitelstva města Třebíče. Mnoho občanů se dotazuje, kdy bude ustavující schůze nového zastupitelstva.

"Státní volební komise vyhlásila výsledky voleb v úterý 14. října 2014, poté běží 10 denní lhůta na podávání návrhů na neplatnost voleb. Po této lhůtě lze zjistit, zda byl či ne podán návrh na neplatnost voleb. Pokud tak nebylo učiněno, je starosta města povinen svolat ustavující zastupitelstvo tak, aby se jednání konalo do 25 dní od vyhlášení výsledků voleb státní volební komisí, tedy do 15 dní ode dne, kdy uplyne desetidenní lhůta pro podání návrhů na neplatnost voleb," sdělila k celému procesu svolávání prvního zastupitelstva Simeona Zikmundová.

"Na prvním zastupitelstvu, které by se mohlo konat ve čtvrtek 6. listopadu 2014, složí zastupitelé slib a měli by zvolit nové vedení města. Pokud by se tak nestalo, vedení města bude voleno na některém z následujících zastupitelstev," doplnila Simeona Zikmundová.

O přesném datu konání ustavujícího zastupitelstva budeme včas informovat. Bližší informace JUDr. Simeona Zikmundová

Marie Vrzáková

Pozn. red.: I když tajemnice Simeona Zikmundová dobře ví, že stížnost byla podána, nadále mlží. Podle našeho názoru měla uvést i scénář dalšího postupu, když byl návrh na neplatnost voleb podán,