Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Stacionář má nové hřiště
Stacionář má nové hřiště PDF Tisk Email
Čtvrtek, 16 Říjen 2014 00:00

V úterý 14. října 2014 dopoledne bylo na zahradě stacionáře slavnostně otevřeno fotbalové hřiště. Hřiště bylo vybudováno za finanční podpory Nadace ČEZ na místě starého nevzhledného pískoviště. Fotbal patří ve stacionáři k nejoblíbenějším sportům. Mimo fotbalu hrají klienti stacionáře i kuželky, cvičí v posilovně, jezdí na kolech a koloběžkách a v zimě vyjíždějí na běžkách.

„Natáhnu štulpny z Anglie, kopačky od sestřenice a jdu na to,“ říká Martin, nejlepší střelec zdejšího týmu. Tělesná aktivita přináší klientům nejen radost a zlepšení tělesné kondice, ale i pocit seberealizace. „Fotbalové hřiště není zdaleka jediné, co se stacionáři podařilo za podpory Nadace ČEZ vybudovat.

Mimo hřiště to byla i psychorelaxační místnost, Nadace se také podílela na zakoupení výškově nastavitelné vany pro imobilní klienty, pořízení ortoptického přístroje pro diagnostiku a nápravu očních vad, vybavení počítačové učebny i zakoupení venkovního vybavení zahrady. Jsme vděčni za dlouhodobou podporu,“ říká ředitel stacionáře Karel Halačka.

 

Jana Štefánková

 

Aktualizováno Čtvrtek, 16 Říjen 2014 10:21