Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Jak hlasovat v komunálních volbách 2014
Jak hlasovat v komunálních volbách 2014 PDF Tisk Email
Pátek, 03 Říjen 2014 05:38

Voliči budou ve dnech 10. a 11. října volit členky a členy zastupitelstva města. Na hlasovacím lístku je potřeba označit svou volbu křížkem, přičemž existuje několik možných variant úprav.

1. Přeje-li si volič vybrat z hlasovacího lístku 27 osobností napříč volebními uskupeními, o nichž je přesvědčen, že budou dobře město spravovat, je potřeba udělat toto:

V rámečku před jmény kandidátů křížkem označí jednotlivé kandidáty, pro které hlasuje, a to v kterémkoliv ze sloupců, v nichž jsou uvedeni kandidáti jednotlivých volebních stran, nejvýše však do celkového počtu 27 zastupitelů.

2. Přeje-li si volič vybrat z hlasovacího lístku celou jednu volební stranu, je potřeba udělat toto:

Křížkem ve čtverečku v záhlaví sloupce s kandidáty volební strany pouze jednu volební stranu, hlas voliče tak dostávají všichni kandidáti této volební strany.

3. Přeje-li si volič kombinovat oba způsoby, tedy volit své oblíbené osobnosti a jednu volební stranu, je potřeba udělat toto:

Volič označí v rámečku před jménem kandidáta křížkem ty kandidáty, pro které hlasuje, a to v libovolných samostatných sloupcích hlasovacího lístku. Zároveň křížkem v záhlaví sloupce označí pouze jednu volební stranu. Takto dá svůj hlas jednotlivě označeným kandidátům, a z označené volební strany se od prvního kandidáta dopočítává do počtu 27 volených zastupitelů.

Upozornění

Volič by měl dobře počítat, kolik křížků na hlasovacím lístku označí, bude-li jich více než 27, je hlasovací lístek neplatný.

Stejně tak neplatný bude hlasovací lístek, kde jsou křížkem označeny dvě a více volebních stran.

V případě, že volič označí křížkem pouze jednu volební stranu a u té samé označí křížkem jednotlivé kandidáty, není k tomuto přihlíženo a hlas dostávají kandidáti uvedeni od prvního kandidáta.

Věra Brabencová

 

Aktualizováno Pátek, 03 Říjen 2014 05:54