Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Noc vědců na dalešické vodní elektrárně
Noc vědců na dalešické vodní elektrárně PDF Tisk Email
Úterý, 23 Září 2014 05:57

Jubilejní 10. Noc vědců se uskuteční v pátek 26. září na desítkách atraktivních míst po celé České republice. Skupina ČEZ, která se letos poprvé k této akci připojuje, otevře u této příležitosti vybrané vodní elektrárny a informační centra.

První kulaté výročí – 10. ročník – slaví letos populárně naučná akce Noc vědců, která v průběhu jedné noci na desítkách míst v celé zemi propaguje vědu, jednotlivé vědecké instituce a také výsledky vědy - technická díla. Skupina ČEZ zpřístupní v jubilejním roce hned několik pozoruhodných vodních děl a informačních center. „Necháme návštěvníky nahlédnout do tajemství výroby ve vodních elektrárnách Slapy, Orlík, Dalešice a v přečerpávací vodní elektrárně Dlouhé Stráně. Otevřena budou i vybraná informační centra,“ vypočítává koordinátorka vzdělávacího programu ČEZ Marie Dufková.

Noc vědců je projekt Evropské komise a jejím posláním je popularizace vědy a techniky. Má podobu dvou stovek festivalů vědy po celé Evropě. V loňském roce ji v ČR navštívilo 31 tisíc lidí a na programu se podílelo 14 organizátorů. Letos pořadatelé očekávají návštěvnost kolem 35 tisíc osob.

Organizační pokyny k návštěvě Vodní elektrárny Dalešice:

Prohlídky provozu se budou konat 26. 9. 2014 od 19 do 24 hodin každou celou hodinu a je nutné se na ně předem přihlásit na mailové adrese Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Akce je určena pouze pro osoby starší 12 let.

Jiří Bezděk