Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Den Charity v Třebíči
Den Charity v Třebíči PDF Tisk Email
Neděle, 21 Září 2014 06:35

Oblastní charita Třebíč se příští týden (22. - 26. 9. 2014) přidá k celostátní kampani DEN CHARITY, kdy představí veřejnosti charitní práci. Akce se stala již tradicí, probíhá od roku 2004 v září kolem svátku sv. Vincence - patrona charitní činnosti. Jednotlivé Charity pořádají dny otevřených dveří, výstavy, koncerty, akce pro děti a další aktivity. Zároveň je udělována Cena Charity vynikajícím pracovníkům, dobrovolníkům a podporovatelům Charity.

V průběhu týdne (22. - 26. 9. 2014) si jednotlivá zařízení Oblastní charity Třebíč připravila programy, ze kterých si mohou vybrat všechny generace. Již od 19.9. - 2.10. bude v Nemocnici v pavilonu pro matku a dítě ke shlédnutí výstava rané péče nazvaná „Cesty provázením“. Zájemci o keramiku mohou v úterý 23.9. odpoledne (13-16 hod.) navštívit AMBRELU (L. Pokorného 15), v pátek se ve zdejším centru KLUBÍČKO budou vyrábět náramky z gumiček.

Mládež je vítána v nízkoprahovém klubu BARÁK na Mládežnické 229, od pondělí do čtvrtka (15-19 hod) na ně čekají fotky, filmy, fotbálek, badminton, hudba, grilování,…. Podobné aktivity mohou najít i u maringotky u bývalé Hypernovy v úterý a čtvrtek ve stejný čas.

Koncert Ondřeje Herzána přitáhne zájemce 23.9. v 9.30 hod. do Úsměvu na Gen. Sochora 705 a vedle v Domovince výstavka výtvarných prací dětí ze ZŠ Cyrilometodějská. V pátek od 9 hod. se zájemci mohou v Úsměvu přidat k pečení koláčků.

Ve čtvrtek 25.9. mohou lidé přicházet (9-15 hod.) do Poradny Ruth a vytvořit společné dílo - STROM ŽIVOTA různými výtvarnými technikami. Přitom si mohou dát kávu, čaj, popovídat si, nahlédnout do kroniky, půjčit si knihu,…

Ve čtvrtek bude ve 14 hod. v kostele sv. Martina společně slavena mše sv. za Charitu.

V pátek uvítá Azylový dům pro muže (Heliadova 10) zájemce o jeho prohlídku a poskytne informace o svých službách, K-centrum Noe (Hybešova 10) k prohlídce zařízení přidá i ukázky plstění ovčí vlny a nabídne své výrobky ke koupi.

Středisko sv. Zdislavy (Karlovo nám. 41/30) srdečně zve na FÉROVOU SNÍDANI. Při přátelském posezení se budou vyměňovat nápady a recepty, proběhne vzájemná ochutnávka vlastních výrobků a třeba i výměna kontaktů na místní domácí produkty. Záměrem je snaha propagovat nejen fair trade výrobky z rozvojových zemí, ale i našich malých živnostníků z regionu. Zároveň zde bude možnost nechat si změřit tlak, glykémii, určit krevní skupinu či seznámit se s rehabilitačními pomůckami, které Charita zapůjčuje.

Oslavy vyvrcholí v pátek 26.9. odpoledne. Od 15 hod. začíná hlavní program DNE CHARITY přímo v sídle Charity na L. Pokorného 15. Vystoupí skupina MANNEQUINS, pěvecký soubor SLUNKO, skupina MEDICIMBAL, Jindra HOLUBEC Y AMIGOS. V průběhu odpoledne se děti mohou zapojit do soutěží či vyrábění, zájemci mohou shlédnout výstavu obrazů, zakoupit si výrobek uživatelů služeb, prohlédnout si zařízení, obdržet informace o službách Charity a připraveno bude i občerstvení.

Při akci nebude vybíráno vstupné.

Marie Paločková