Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Zahraniční studenti v Třebíči
Zahraniční studenti v Třebíči PDF Tisk Email
Středa, 17 Září 2014 12:38

Začátek září znamená konec prázdnin nejen pro české školáky. Do školních lavic usedli i tři výměnní studenti, kteří na pozvání třebíčského Rotary klubu prožijí celý školní rok v našem městě.

Nové spolužáky na státním gymnáziu našla Rafaela ze Sao Paula v Brazílii a Mauricio z Puebly v Mexiku. Madlen je doma v Oregonu ve Spojených státech. Všichni tři studenti v úterý představili své rodiny a bydliště na pravidelné schůzce Rotary klubu Třebíč. Mauricio a Rafaela už stihli výlet do Itálie, organizovaný jejich školou. Nyní je čeká především zdokonalování v českém jazyce a setkání v Otrokovicích s ostatními výměnnými studenty, kteří pobývají v rámci programu Rotary International v Česku a na Slovensku.

Po loňské studentce Malině z USA hostí Třebíč hned tři výměnné studenty. Malina už je zpět doma. S Třebíčí jí budou pojit četná přátelství. I ona se chce vracet do Třebíče, jako většina jejích předchůdců, kteří prošli místními vzdělávacími ústavy.

Rotariánský program studentské výměny dává možnost i našim středoškolákům zkusit samostatně prožít rok v zahraničí. O podmínkách výměny se můžete více dozvědět na besedě pro veřejnost, která se uskuteční v polovině října v hotelu Zlatý kříž. Mnoho informací lze též najít na internetové adrese www.rotary2240.org.

František Ryneš