Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy V Třebíči budou cvičně stavět protipovodňové stěny
V Třebíči budou cvičně stavět protipovodňové stěny PDF Tisk Email
Pátek, 05 Září 2014 06:32
V sobotu 6. září od 8 hodin se budou ve spolupráci s Krajským záchranným sborem Kraje Vysočina cvičně stavět mobilní protipovodňové stěny. Ty vyrostou na sedmi místech, a to od Podklášterského mostu až po Smetanův most. Mobilní stěny bude stavět čtyřicet profesionálních i dobrovolných hasičů.
„Mobilní protipovodňové stěny jsou uskladněny po celý rok v areálu města Na Klinkách. Odtud se tuto sobotu budou po osmé hodině převážet. Nejprve se bude stavět na Tichém náměstí. Mobilní hrazení bude vždy na jednotlivých místech postaveno a ihned demontováno, aby se nezdržoval provoz ve městě,“ upřesňuje Alois Krčál, vedoucí odboru komunálních služeb, a dodává, že sestava mobilního hrazení má přes 1500 dílů.

Doprava nebude omezena.

Městská policie v těchto dnech monitoruje místa, kde se bude stavět hrazení a upozorňuje parkující řidiče na sobotní připravované cvičení. „Pokud by nastaly dopravní komplikace, budeme operativně reagovat. Při povodních to děláme také tak,“ sdělil Alois Krčál s tím, že se občané nemusí obávat komplikací v dopravě.

Bližší informace: Alois Krčál, vedoucí odboru komunálních služeb, 568 896 150, Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Marie Vrzáková