Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Dopravní kolaps nastane již dnes
Dopravní kolaps nastane již dnes PDF Tisk Email
Úterý, 02 Září 2014 00:00

Město Třebíč znovu upozorňuje na souběh dvou uzavírek ulice Nádražní a ulice Hrotovické, které od 2. září ovlivní dopravní situaci ve směru „centrum – Horka-Domky“.

Vzhledem k této situaci došlo v pondělí 1. září k jednání místostarosty RNDr. Pavla Svobody a zástupců Policie ČR, na kterém se podařilo vyjednat úpravu dopravního značení, které by mělo zabezpečit přijatelnou průjezdnost. Řidiči jedoucí Sokolskou ulicí budou odkloněni příkazovou značkou „Příkaz odbočení vpravo“ do ulice Ruská. Tímto opatřením budou zajištěny dvě souvisle vedoucí komunikace do sídliště Horka-Domky - ulice Sv. Čecha a Ruská. Výrazně se tak sníží riziko dopravních kolizí. Zároveň byla ze strany Policie ČR přislíbena aktivní součinnost při řešení možných problémů.

 

Pro jízdu do čtvrti Horka-Domky je nutné využívat obou místních komunikací, které vedou přes železniční trať, tzn. jak ulice Sokolské, tak ulice Ruské. V okamžiku průjezdu vlaku může ve špičkách docházet ke vzniku kolon.

„Doporučujeme, aby občané cestující mimo Třebíč ve směru Hrotovice a Dukovany využívali objízdnou trasu přes Vladislav a Číměř a pomohli tak odlehčit dopravní situaci. Termínový souběh akcí dvou odlišných investorů je dán okolnostmi, které nemůže město Třebíč ovlivnit. Apelujeme proto na řidiče, aby pokud možno v měsíci září omezili jízdy automobilem ve špičkách, tj. mezi 14 – 17 hodinou,“ sdělil vedoucí odboru dopravy Aleš Kratina.

Rekonstrukce ulice Hrotovická povede k výraznému zvýšení komfortu jízdy a snížení hlučnosti díky kompletní výměně asfaltového povrchu. Napojení nového Přestupního terminálu v Nádražní ulici přinese kompletní výměnu povrchu a inženýrských sítí a zajistí větší bezpečnost díky přestavbě křižovatky a výstavbě bezpečnostního ostrůvku pro chodce.

Místostarosta RNDr. Pavel Svoboda se v měsíci září zúčastní kontrolních dnů na stavbě "Rekonstrukce ul. Hrotovická", aby byl ze strany města zvýšen dohled nad plněním harmonogramu, přestože se nejedná o investici města.

Marie Vrzáková

 

Aktualizováno Pondělí, 01 Září 2014 21:58