Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Třebíč dává práci nezaměstnaným
Třebíč dává práci nezaměstnaným PDF Tisk Email
Úterý, 19 Srpen 2014 07:17

Odbor komunálních služeb Městského úřadu Třebíč zaměstnává již druhým rokem 20 lidí na veřejně prospěšné práce (VPP). „Jsou to naši občané, kteří byli v minulosti dlouhodobě evidovaní na úřadu práce a snaží se získat zaměstnání. My jsme využili této možnosti a zaměstnáváme je během roku na různé práce pro město, jako jsou – ruční uklizení ulic, úklid kolem kontejnerových stání, zastávek MHD, výsadbě a údržbě nové zeleně, odstraňování černých skládek, oprava a natírání laviček, odpadových košů a dalšího městského mobiliáře,“ vysvětlil užitečnost zaměstnávání občanů v rámci veřejně prospěšných prací vedoucí odboru komunálních služeb Alois Krčál.

Město za zaměstnání jednoho pracovníka dostává měsíčně příspěvek od úřadu práce částku ve výši 11 390 Kč včetně pojistného na sociální zabezpečení, příspěvku na státní politiku zaměstnanosti a pojistného na veřejné zdravotní pojištění. Každý zaměstnanec dostane od odboru komunálních služeb pracovní obuv a oděv. Město také přispívá k minimální mzdě 30 Kč na jednu odpracovanou hodinu. „Pokud bychom na tyto práce využili firmy, celkové náklady na jednu hodinu by se pohybovaly kolem 120-200 Kč."

Díky využití veřejně prospěšných prací uspoří odbor komunálních služeb zhruba 400 tisíc Kč měsíčně,“ říká Alois Krčál a dodává: „Díky této možnosti dává město 20 občanům placenou práci, kterou by jinak v našem regionu těžko hledali.“

Marie Vrzáková