Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Díky špatné práci města si pražská firma polepší
Díky špatné práci města si pražská firma polepší PDF Tisk Email
Středa, 30 Červenec 2014 08:22

Rada města Třebíče schválila proplacení víceprací za téměř 510 tisíc korun pražské akciové společnosti COLAZ CZ. Na veřejné zakázce, kterou bylo ve druhé etapě revitalizováno sídliště Horka – Domky, byl podle představitelů města špatně zpracovaný projekt. Pod opravovanou komunikací byl totiž jiný podklad, než projektant předpokládal. Se skutečností nesouhlasila mocnost podloží.

I když se jedná o evidentní chybu zadavatele, tedy města, nebude nikdo pohnán k zodpovědnosti. Pochybení se prý těžko prokazuje.

Proplácení víceprací v Třebíči bují navzdory předvolebním slibům. Okřídlené úsloví Milana Šťastného, že za jejich panování bude „vícepráce“ sprostým slovem a firma si za nabízenou cenu musí stát, vzalo, jako již tolik předvolebních slibů, dávno za své. Vícepráce jako na běžícím pásu mohou vzbudit podezření, že se jedná o umělé navyšování ceny, které skýtá prostor pro korupci. Minimálně je to však nefér kvůli ostatním neúspěšným uchazečům soutěže, kteří nabídli cenu realistickou, tedy vyšší.

František Ryneš