Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy JE Dukovany na Regiontour
JE Dukovany na Regiontour PDF Tisk Email
Úterý, 12 Leden 2010 08:13

Ve dnech 14. – 17.1.2010 se na brněnském Výstavišti uskuteční tradiční 19. mezinárodní veletrh cestovního ruchu Regiontour. Okolí JE Dukovany, tedy západní část kraje Vysočina a jihozápadní Brněnsko, představí své turistické nabídky v novém uspořádání.  Veletrh se letos uskuteční v novém multifunkčním pavilonu P - největším a nejmodernějším prostoru brněnského Výstaviště.

Po loňské premiéře, kdy se Skupina ČEZ stala partnerem kraje Vysočina na veletrhu cestovního ruchu, pokračuje navázaná spolupráce i v roce 2010.

 

Návštěvníkům stánku kraje Vysočina bude k dispozici bohatá nabídka možností pro trávení klidné rodinné dovolené na venkově, aktivní dovolené na kole, na koni či na lyžích, cesty za poznáním historie, památek atd. Tuto bohatou nabídku doplní ještě řada kulturních, společenských a sportovních akcí a volnočasových aktivit. Nabídka bude prezentována jak příspěvkovou organizací Vysočina Tourism, tak zúčastněnými městy, obcemi, mikroregiony a podnikatelskými subjekty.
Nově pojatá moderní expozice Vysočiny bude stát na ploše 161 m2. Převládat bude bílá barva symbolizující čistotu, přívětivost a krásu regionu Vysočina. Bílá barva bude doplněna modrozelenými logy kraje Vysočina a motivem filmového pásu, který souvisí s jedním z hlavních témat expozice – „Vysočina filmová“ a „Vysočina – ideální místo pro trávení dovolené rodin s dětmi“. Cílem motivu „Vysočina filmová“ je představit místa na Vysočině, kde se natáčel nějaký film nebo seriál a také místa spojená s našimi slavnými herci a režiséry. Všechna budou spojena ve „Filmovou stezku“.

Skupina ČEZ představí okolí Dalešické přehrady, nabídku mikroregionů Hrotovicko, Náměšťsko, Horácko, Chvojnice, Rokytná, města Náměšť nad Oslavou a Jaroměřice nad Rokytnou. Nebudou chybět informace o  projektu lodní dopravy na Dalešické přehradě, který už má za sebou třetí úspěšnou sezónu.
Petr Spilka

Aktualizováno Pondělí, 18 Leden 2010 12:36