Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Rušný týden Ligy na ochranu zvířat
Rušný týden Ligy na ochranu zvířat PDF Tisk Email
Neděle, 13 Červenec 2014 06:57

Netopýr pestrý přistál na balkoně na třebíčském sídlišti Hájek

Netopýr pestrý si ve středu 9.července 2014 zvolil špatné místo pro svoje přistání. Stal se jím balkon na sídlišti Hájek v Třebíči. Nyní se již letec nachází v péči Ptačího centra Brno a zanedlouho se bude moci vrátit na noční oblohu a provést tak ,,reparát,,.

Všímaví milovníci zvířat našli na sídlišti Horka - Domky v Třebíči ježka s poraněnou nohou

Ježek s poraněnou zadní nohou je novým pacientem brněnského Ptačího centra. Převezli jej tam pracovníci Ligy na ochranu zvířat ČR poté, co byl nalezen na třebíčském sídlišti Horka - Domky a hrozil střet s automobily, který by pro něj mohl mít fatální následky. Současné poranění je lehké a bodlinatý zvířecí sympaťák se brzy zotaví.

Žluna šedá narazila v mateřské školce v Hrotovicích do skla

Do skla v areálu mateřské školky v Hrotovicích narazila žluna šedá. Nálezce ji převezl do třebíčského útulku Ligy na ochranu zvířat ČR, odkud hned pták putoval do péče Ptačího centra v Brně. Podobá se příbuzné žluně zelené (Picus viridis), od níž se liší především tvarem „vousu“ - skvrny táhnoucí se od zobáku pod oko - který je výrazně užší a u samců bez vložené červené skvrny. Dále se liší hlasem, který je méně výbušný, klesající a melancholicky zabarvený. Samec má zelenošedý hřbet,šedé břicho a hlavu a zelenohnědě žíhané letky i ocasní pera.Na hlavě má malou, červenou čepičku.Samice nemá na hlavě ani stopu po červené.Mladí ptáci mají špinavé zbarvení a u nich lze již určit pohlaví.Je dlouhá 25 cm.

Petr Ondráček