Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Nové uniformy od Nadace ČEZ
Nové uniformy od Nadace ČEZ PDF Tisk Email
Úterý, 01 Červenec 2014 06:39

Sbor dobrovolných hasičů ve Studenci oslavil v sobotu 28. června 110. výročí svého založení. Kromě průvodu obcí a přehlídky historické i současné požárnické techniky viděli návštěvníci hasičské záchranné sbory přímo v akci, když předvedly simulovaný zásah stylově v dobových uniformách. V rámci oslav se hasiči představili v nových vycházkových stejnokrojích, na které jim Nadace ČEZ přispěla částkou 60 tisíc korun.

Nové vycházkové stejnokroje nahradily zastaralé výletní uniformy z 60. let, které byly nejen značně opotřebované, ale navíc už ani neodpovídaly výstrojním standardům. „Naší hlavní činností je pomoc spoluobčanům při likvidaci požárů a jiných živelných pohromách. Účastníme se ale i řady společenských akcí, jako jsou plesy, tradiční pouť či smuteční rozloučení, a právě při těchto příležitostech nové uniformy rádi využijeme,“ vysvětlil velitel hasičů Lubomír Matoušek.

Na nákup hasičských uniforem přispěla Nadace ČEZ v rámci grantového řízení Podpora regionů, které je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů. „Sbory dobrovolných hasičů se často potýkají s nedostatkem finančních prostředků na nákup vybavení i samotný provoz. Uvědomujeme si jejich nepostradatelnost v zajištění bezpečného, ale často i kulturního života obce, a proto je podporujeme,“ řekla Jana Štefánková, zástupce Nadace ČEZ pro Vysočinu a jižní Moravu.

Jana Štefánková