Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy I firmě S.O.K. odpustí penále?
I firmě S.O.K. odpustí penále? PDF Tisk Email
Pondělí, 09 Červen 2014 05:38

Město Třebíč prodává pozemky v průmyslové zóně pod cenou. Na oplátku chce od podnikatelů, aby vytvořili nová pracovní místa. Když se jim to nepodaří, musí zaplatit pokutu, která je vlastně doplatkem do „normální“ ceny pozemků.

V poslední době však město některým firmám penále odpouští. Stalo se tak např. v případě společnosti TEDOM. Radní odůvodnili shovívavost tím, že prý přišla krize. Jenomže tomu tak asi nebylo. Pracovní místa měla být vytvořena na výrobu autobusů, poháněných stlačeným zemním plynem. Podnikatelský záměr se však nezdařil, autobusy nešly na odbyt. Důvodem nebyla krize, ale podle jednoho z velkých dopravců neexistující servis.

 

Nyní chce radnice prodloužit firmě S.O.K. termín zřízení nových míst o dva roky, do konce roku 2016. Rada to navrhne zastupitelstvu. Není bez zajímavosti, že členem zastupitelstva je i jeden z vedoucích manažerů S.O.K. Radek Číhal. Na stejné kandidátce pak figurovala místostarostka na poloviční úvazek Marie Černá. Podezření na klientelizmus se dá jen těžko ubránit.

František Ryneš

 

Aktualizováno Pondělí, 09 Červen 2014 05:47